Мікрозелень (мікрогрін) розторопші – це єдиний у світі вид трав'янистих рослин, який відновлює клітини печінки, завдяки силібініну. Зелене листя і білі стебла мають трав'яний, земляний смак. До складу рослини входить від чотирьох до п'яти сотень активних речовин. Серед них – ефірні масла, цінні вітаміни (Е, К, D, F, A), а також мікро- і макроелементи: селен, мідь, марганець, хром, ванадій, алюміній, залізо, магній, кальцій, калій. Мікрозелень розторопші покращує рухову, секреторну функції шлунково-кишкового тракту, захищає нирки, загоює виразки, попереджає порушення функцій і структури печінки при різних патологіях. Паростки допомагають у виведенні жовчі, каменів, боротьбі з алергіями, зменшують запальні процеси.